De toverjas wordt een beer

PERSBERICHT

De toverjas wordt een ‘beer’

Onlangs is leesboekje: ‘De toverjas, over de wereld van Jasmijn’ van Clémence Leijten en Joris Leijten bij uitgeverij Joleijt educatieve producten, Nijmegen uitgekomen (www.joleijt.nl/toverjas). Het thema van dit boekje is: fantasie is een verrijking. Voor kinderen vanaf 6-9 en ouderen tot 99. Het is het vierde leesboekje in een serie Vrolijk Leren. Eerder verschenen: De marskramer, Mijn winkeltje op mijn rug, Mijn erwtje.

Jasmijn heeft fantasie. Als ze haar jas aan heeft, is zij een beer. Dat kan als je bedenkt dat dat waar is. Het is fijn als je kunt denken dat je in je jas een beer wordt omdat je dan van alles kunt beleven. Ze voelt zich sterker als beer, kan dan praten met dieren en leert ervan.
Elke pagina van leesboekje heeft een ander onderwerp dat in een lesbrief met aanknopingspunten voor een gesprek en in doe-opdrachtjes wordt uitgewerkt. (De uitgebreide synopsis staat op de website)

 

De lesbrief nodigt leerkracht en leerlingen uit samen het thema ‘Fantasie is leuk,’ te beleven door te bedenken wat Jasmijn vertelt en zich af te vragen of zij dit herkennen in hun eigen leven. Vervolgens gaan ze wat Jasmijn meemaakt, daadwerkelijk ervaren.  Het thema past in de les wereldoriëntatie.

Op een leuke wijze krijgen de kinderen verschillende onderdelen van het thema te lezen en te leren en te spelen.
Uitgeverij Joleijt gaat uit van de stelling, dat je pas leert als je iets leuk vindt.

  • De toverjas, over de wereld van Jasmijn
  • © 2022 Joleijt educatieve producten.
  • Tekst en tekeningen: Clémence Leijten en Joris Leijten.
  • Vormgeving: Joris Leijten.
  • www.joleijt.nl/toverjas
  • ISBN: 978-90-829012-6-9
  • € 7.50 leesboekje, € 7,50 lesbrief