Het harnas en Knopenla, in Nijmegen in dialoog

 

  • Op dinsdagmiddag 13 juni 2023 vanaf 15.30 uur wordt ‘Het harnas als voorbeeld gebruikt in een “Nijmegen in Dialoog” met het thema “ Kiezen voor jezelf'”. In Huis van Compassie, Vlietstraat 20 B Nijmegen.
    Hidde vindt zich anders en daardoor doet hij niet mee op school en maatschappij. Om zich te beschermen beschermd hij zich in een harnas. Of dat handig is is de vraag. Hij maakt zich sterk om zich te ontwikkelen in verschillende stappen. (Meer info : www.joleijt.nl/harnas)

 

  • Op dinsdagmiddag 27 juni 2023 vanaf 15.30 uur wordt  ‘De Knopenla als voorbeeld gebruikt in een “Nijmegen in Dialoog” met het thema “ Omgaan met elkaar”. In Huis van Compassie, Vlietstraat 20 B Nijmegen.
    Merel en Soliman hebben als buren veel contact. Soliman vraagt veel aan zijn buurmeisje en leert daarvan. Welke informatie wil je vragen aan je buren. Wat wil je weten van je buren en Nederlanders in het algemeen. (meer info www.joleijt.nl/knopenla)

 

 Je kunt gewoon binnenlopen bij aanvang van deze gratis bijeenkomsten. De gesprekken worden
begeleid door vrijwilligers.

 Dialoogleider Storay Amhadi

Nijmegen in Dialoog
Nijmegen in Dialoog is een project van Huis van Compassie Nijmegen en Nijmegen Stad van Compassie.
Nijmegen in een Dialoog heeft tot doel dialogen en waardevolle ontmoetingen tussen allerlei Nijmegenaren. Stadgenoten, die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Onderwerpen van het dagelijks leven belangrijk voor hen zijn.

Bij voorkeur in de eigen buurt van de deelnemers. De dialogen worden begeleid door getrainde vrijwilligers. Bij de gesprekken in kleine groepjes worden persoonlijke ervaringen rondom een thema gedeeld, dromen verkend en acties verwoord. Deelnemers luisteren naar elkaar, proberen elkaar te begrijpen en respecteren elkaars standpunten."