Winkel nieuw

De Marskramer in de klas

Marskramer Joris Joleijt aanwezig in de klas.

 

Marskramer Joris Joleijt is ook een theater figuur in zijn fel groene tuniek en bruine kaproen met staart en warme broek en natuurlijk zijn marsmand. Je kunt hem ontmoeten.  Hoe?

Al jaren bezoekt Joris Leijten in het kostuum van marskramer middeleeuwse festivals in binnen - en buitenland. De festivals trekken een bonte groep edelen,  ambachtslieden uit die tijd, allemaal mensen die zich kleden als mensen van toen. En die rol spelen ze en de mensen van nu komen kijken. Re-enactors worden ze genoemd

Uitgever Joris Leijten heeft een leesboekje over de marskramer Joris Joleijt geschreven met sprekende tekeningen over alle dingen die een marskramer in de middeleeuwen meemaakt. Aan de hand van dit boekje kan Joris Leijten in het middeleeuwse kostuum van de marskramer Joris Joleijt op basisscholen komen vertellen over zijn functie en over de middeleeuwen. Dat kan zijn naar aanleiding van het leesboekje, maar kan ook deel uitmaken van een middeleeuwse themaweek voor de onderbouw of middenbouw van de basisschool.  

In zijn mand neemt hij bijzondere items mee waar hij over kan vertellen zoals de tinnen kruik,  middeleeuws bestek, miniatuurboekje van perkament, en de middeleeuwse pelgrimstekens op zijn geldbuidel en andere voorwerpen. Uiteraard kunnen de kinderen hem allerlei vragen stellen over de marskramer en de middeleeuwen. Het verhaal kan worden aangepast aan de plaats waar  de school staat.

Kosten: € 50 per dagdeel (incl. BTW exclusief reiskosten.).

Aanmelden via Joris Joleijt