‘Praatverhaaltjes’ Ben je boos, pluk een roos...

Ben je boos, pluk een roos…  is een boek met  ‘praat’ verhaaltjes. Een uniek boek geschreven en getekend door Clémence Leijten en Joris Leijten uitgebracht bij uitgeverij Joleijt. Om voor te lezen. Om over te práten.
Er is veel te praten als deze verhaaltjes zijn verteld; er is veel te denken naderhand. Wie praat komt verder, menen zij:  ‘de wereld wordt er leuker van.’

“Ben je boos, pluk een roos…” is een bekende zin uit een oud kinderrijmpje.  Het gehele rijmpje vertelt wat je kunt doen, als je boos bent. Er zijn ook oude verhalen, die willen helpen. De kinderen in dit boek zijn allemaal op één of andere manier, boos geraakt. Zij worden aan het denken gezet door volwassenen die een oud verhaal, dat hen ooit heeft geholpen, doorvertellen. De kinderen trekken hun conclusie naar aanleiding van dat oude verhaal en handelen.

Elk verhaaltje eindigt met de vraag: wat vind jij? En de uitnodiging: laten we er eens over praten. Als je de praatregels van het boek gebruikt dan wordt praten met elkaar, leuk.

De verhaaltjes zijn geschreven voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar, maar zijn ook leuk voor gróte mensen. Bij elk verhaal staan veel sprekende tekeningen. Daarop ‘zien’ de kinderen ook wat wordt voorgelezen.  

Joleijt publiceerde eerder educatieve boeken in de serie “Een leukere wereld” en in de serie “Vrolijk leren”.
Ben je boos, pluk een roos’…’’ komt uit in een nieuwe serie, de serie  “Praatverhalen.”  Zie www.joleijt.nl/benjeboos

Ben je boos, pluk een roos… 
geschreven en getekend door Clémence Leijten en Joris Leijten. 
Uitgave Joleijt educatieve producten, Nijmegen. 
Prijs € 16,00. Verkrijgbaar via webwinkel www.joleijt.nl/benjeboos